Buuum!!

2016 05 AVP BB 4x3

2016 05 AVP BB 4x32

2016 05 AVP BB 4x33

2016 05 AVP plakat B1

2016 05 AVP plakat B12

2016 05 AVP plakat B13

Tako opozarjata Agencija za varnost prometa in Publicis v novi akciji ozaveščanja o nevarnosti prehitre vožnje. Ta je v prvi vrsti namenjena mladim voznikom, saj so povzročitelji prometnih nesreč zaradi previsoke hitrosti predvsem mladi do 34 let.

V Sloveniji več kot 84 odstotkov mladih voznikov pogosto vozi vsaj 10 kilometrov na uro nad dovoljeno omejitvijo hitrosti. To se jim zdi celo družbeno sprejemljivo in varno, saj zaupajo v svoje sposobnosti. Zato ne preseneča, da so povzročitelji nesreč zaradi previsoke hitrosti predvsem mladi do 34 let, povprečna starost ponesrečencev, ki končajo na invalidskih vozičkih, pa je zgolj 22 let. Zato je težko razumeti, da je hitra vožnja med mladimi, predvsem fanti, še vedno znak junaštva.

Ravno spoznanje glede domnevnega junaštva, ki naj bi ga dokazovala prevelika hitrost, je izhodišče za novo akcijo ozaveščanja, s katero je začela Agencija za varnost prometa v sodelovanju z agencijo Publicis. Celotna komunikacija tako temelji na sporočilu »Če si divjak, nisi junak!«, ki zavzema konkretno stališče do prehitre vožnje, mlade pa hkrati opominja na veliko moč, ki jo imajo za volanom, saj z odgovorno vožnjo varujejo življenja na cesti. »Ta moč je pravzaprav superjunaška, saj lahko voznik z zmanjšanjem hitrosti v naselju za samo 1 kilometer na uro zmanjša možnost tragične nesreče za kar 4 odstotke, na drugi strani pa prekoračitev hitrosti za samo 10 kilometrov na uro poveča možnost nesreče s smrtnim izidom za kar 50 odstotkov,« navajajo v agenciji Publicis. Mladim moramo dati pozitivno poslanstvo ter ga opremiti z dovolj kul faktorja, da se ta prenaša nanje, ko ga izvajajo.«

Kampanja, ki si estetiko izposoja v superjunaškem stripovskem svetu, se bo nadgrajevala v daljšem obdobju, ob klasičnih kanalih pa bo z mladimi komunicirala zlasti preko različnih aktivacij, podprtih z ambasadorji, spletnih nastopov, izobraževanj v šolah in drugih aktivnosti.

Comments are Disabled